30.04.2017 г.

Време е отново за село Войнежа

30.04 - 03.05


Както и миналата пролет, и тази решихме да релаксираме няколко дена на Войнежа. Отново с Катя и Стефан. Да се поглезим от баба Бубу и дядо Веско. Да си починем преди петте дни на Лещен :-)

Случихме и на време. Пролетно, но без проливни дъждове. От вереме на време ни разхлаждаха пролетни капки, но като цяло имахме късмет.
Беше прекрасно да се стои по-цял ден навън. А най-голямо удоволствие представляваха вечерите на хармана, под звуците на птичи оркестър.
Децата, както и очаквах, се самозанимаваха през голяма част от времето. Играеха на хамака, на люлките, със зайците, косяха тревата с дядо. 
Тичаха на воля на мегдана и все се увъртаха около хоремага за бонбони :-) 
Бях взел и новите ни колела да ги раходим. С Ема, Крисо и Соня направихме две ходения до чешмата към разклона за Велико Търново - отсечка от около 4км с лек, приятен налкон надолу. Същинска семейна идилия, поради незнайно защо си тананиках музиката от филма "Синьо лято" :-)Татко взимаше Кристиян от чещмата с колата, докато ние се прибирахме обратно с колелетата.
 Беше и време за събиране на пъврите билки. Соня и Катя настървено обираха цветята на глухарчето в двора на кметството. Обраха и къде що имаше свежа коприва за чай и супа.


Аз пък се заех със брането на млади борови връхчета, от които правим боров мед и сок. За целта се отпавих заедно с децата и колелета до махала Сухата река.На път за борчетата спирахме да наблюдаваме бръмбари. Опитахме и по някоя мравка, както ни научи Руслан, собственика на Фабрика за храна и танци край с. ДедевоПомощниците бяха усърдни и бързо събрахме необходимото количество.


Естествено си угодихме с едно празнично агънце, което майка направи както винаги перфектно. 


Вечерта на 01.05. бяхме на спектакъла "Звук и светлина" във Велико Търново. По съвет на кмета на Войнежа, се качихме по стотиците стълби на парк Света гора и наблюдавахме представлението от там. Има изградени две платформи с прекрасен изглед към Царевец. Единствения недостатък е, че звукът е доста слаб и се губи неговия ефект от спектакъла.

Отново си изкарахме чудесно, потапяйки се на място, където времето е спряло.  Няма коментари:

Публикуване на коментар